Menu

Van stof naar kleding

De geschiedenis van Jansen-Noy gaat terug tot 1933. In dat jaar kwamen Jan Jansen en zijn vrouw Maria Noy vanuit Amsterdam naar Sevenum, om aan de Kerkstraat een kruidenierswinkel met textiel over te nemen. In het begin verkochten ze stof van de rol, maar steeds meer klanten vroegen om complete kledingstukken. Reden genoeg om te starten met de verkoop van confectie. Een richting die de tweede generatie halverwege de twintigste eeuw voortzette.
Bekijk Jubileum Video
Luisteren naar klanten

Luisteren naar klanten

Ook Joop en Riet Jansen luisterden naar hun klanten, toen zij begin jaren ’70 de zaak overnamen en jeans gingen verkopen. Riet: “Jeans werd door velen gezien als werkkleding en de traditionele confectiezaken verkochten het niet. Maar er was vraag naar, en in Amsterdam en Parijs zagen we jongeren in spijkerjurken en -broeken. Dus we kochten het toch in!”  Die gewaagde stap werd een enorm succes en al snel werd de winkel groter en moderner, met klanten uit de wijde omgeving.

Persoonlijk & gastvrij

Persoonlijk & gastvrij

De gastvrijheid en het persoonlijke contact met klanten zijn altijd gebleven. Ook toen Fieke Jansen en Berend Brouwer in 2008 als vierde generatie in de zaak kwamen. En na de grootse verbouwing in 2016, waardoor het vloeroppervlak verdubbelde naar de huidige 4500 m². Dat is juist de kracht van Jansen-Noy: klanten een welkom gevoel geven, naar hen luisteren en ze laten stralen in een fantastische outfit. Vroeger, nu en in de toekomst!

90 jaar in 2023!

90 jaar in 2023!

Hoe veranderlijk de tijd of mode ook is: wij zijn er al generaties lang, voor elke generatie. Wij willen iedereen doen stralen, in kleding die je je mooiste zelf laat zijn. Voor elke leeftijd en elk figuur. Vier het leven met ons mee!⁠ Enjoy Jansen-Noy!