Menu

Zó voorkom je miskopen

Zeg eens eerlijk: hoeveel ongedragen kledingstukken heb jij in je kast? Miskopen, die met een dikke laag stof erop blijven liggen op de plank. Een top in trendkleur neonroze, terwijl je eigenlijk al jaren alleen natureltintel draagt. Of een rokje dat je te klein hebt gekocht, omdat een vriendin zei dat het wel kon. Zonde! Voor jou, je portemonnee én het milieu. Dus delen wij 3 tips waarmee je miskopen voorkomt.

Weg met die miskopen!

1. Selecteer de trends die bij je passen.
Ga niet overal in mee, maar kies welke trends bij jouw eigen stijl passen. Doe het in kleine stapjes. Begin met een accessoire in een trendkleur en niet meteen met een hele outfit. Zoals stylist Kelly Huijsman zegt: “Kopieer niet de hele catwalk, maar kies wat bij je past.”  Want zolang het écht bij je past, blijft het niet ongedragen in je kast hangen.

2. Neem de tijd om te beslissen.
Bij online aankopen: slaap er een nachtje over. In de winkel: loop nog een extra rondje door de winkel voordat je naar de kassa gaat. Als je twee keer nadenkt koop je bewuster en vallen de dingen af die misschien toch niet zo goed bij je passen.

3. Vraag advies aan een expert.
Niet alleen aan je beste vriendin of je moeder. Maar juist ook aan mensen die er écht verstand van hebben en die met een neutrale blik kijken. Zoals onze Fashion Guides. Zij weten wat er on-trend is en welke kleding jou het mooiste staat. Of wat er goed combineert met die ene broek. 

'''Kopieer niet de hele catwalk, maar kies wat bij je past.''

Styliste Kelly Huijsman

Het beste gevoel krijg je van kledingstukken die je écht draagt. Omdat ze passen bij je figuur, je stijl en het seizoen. Dat bereik je door kritisch te kijken naar de trends van dit seizoen, rustig te beslissen over nieuwe aankopen én professioneel advies van mode-experts. Weg met die stoflaag in je kledingkast!

Gebruik maken van professioneel stylingadvies om miskopen te voorkomen? Maak nu een afspraak met één van onze Fashion Guides.

Benieuwd welke tips styliste Kelly Huijsman nog meer voor jou heeft? Lees ook ‘Het interview met Kelly Huijsman'.