Menu

Strijken zonder strijkijzer

Geen strijkijzer bij de hand? Of misschien niet zo'n zin om te strijken, maar wil je wel snel van die kreukels in je kleding af? Goed nieuws: je kunt ook zónder strijkijzer kreukels verwijderen! In deze blog delen wij vijf handige manieren om je favoriete kleding kreukvrij te maken. Lees snel verder!

1. Föhn

Je föhn kan wonderen verrichten als het gaat om kreukels. Gebruik een plantenspuit om water op de kreukels te spuiten en föhn ze vervolgens weg. Het water zorgt voor stoom en deze stoom zorgt er weer voor dat de kreuk verdwijnt als sneeuw voor de zon.


2. Douche

Wij vertelden net hoe stoom ervoor zorgt dat die kreukel verdwijnt en laat er nu net veel stoom vrijkomen wanneer je een douche neemt. Hang de kleding met kreukels aan een kledinghanger in de badkamer en ga dan lekker douchen. Je zal zien dat de kreukels verdwenen zijn dankzij al die stoom in je badkamer. Is je kleding nu wel een beetje vochtig geworden? Hang die dan nog even in een open ruimte of voordat je deze kreukvrije outfit aantrekt!

3. Natte handdoek

Water is je beste vriend. Maak een handdoek vochtig (niet druipnat) en leg deze over het kledingstuk of alleen de kreuk die je weg wilt krijgen. Het vocht zorgt ervoor dat de kreukels verdwijnen. Kijk na tien minuutjes of de kreuk weg is en hang daarna het kledingstuk op in een open ruimte zodat het nog even kan drogen.


4. Anti-kreukspray

Wist je dat er anti-kreukspray bestaat? Je kunt dit kopen bij de drogist of zelf maken. Meng hiervoor 1/3 deel witte wijnazijn met 2/3 deel water in een plantenspuit en spuit het mengsel op de kreukels. Laat het kledingstuk vervolgens nog even drogen aan een kledinghanger en weg zijn de kreukels!

5. Kledingstomer

Een kledingstomer is het strijkijzer van de toekomst. Een stomer is niet alleen handiger en sneller, maar je hebt ook geen strijkplank meer nodig. Je hebt dus ook meteen meer plaats thuis! Let op de temperatuur en go! In onze winkel verkopen wij de fijne stomers van het merk Steamery.

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad. Heb je zelf nog andere tips om kreukels te verwijderen of te voorkomen? Wij horen het graag!