Menu

Efficiënt inpakken: zo doe je het!

Vind je het inpakken van je koffer ook altijd zo’n gedoe? Laat je ook altijd leuke outfits thuis omdat je te weinig plek hebt? Kreukt dat ene leuke jurkje ook omdat je ‘m in alle haast hebt opgevouwen? Met onze simpele inpaktips pak je zo efficiënt mogelijk in en begin jij helemaal zen aan je vakantie!

Als je eenmaal weet welke spullen je meeneemt, begint de volgende uitdaging: alles in je koffer krijgen. Dit kan op 2 manieren: rollen of vouwen. Kleding die je opvouwt, kreukt minder snel, maar neemt wel meer ruimte in. Andersom zal de kleding die je niet goed oprolt sneller kreuken. Onze tip? Gebruik beide methodes. Zachte materialen die niet snel zullen kreuken, denk aan katoen en wol, kan je zonder problemen oprollen. Overhemden, blouses en jurken van geweven stof kun je beter opvouwen.
Als je de kleding hebt opgevouwen en opgerold, is het tijd om de spullen in de koffer te doen. Lees hieronder onze tips:

  • Leg je koffer plat en helemaal open op de grond of op je bed. Pak allereerst je schoenen in op de bodem van de koffer. Stop zoveel mogelijk sokken en ondergoed in je schoenen, deze ruimte blijft vaak onbenut en zo bespaar je stiekem best wat ruimte. 
  • Pak daarop de zwaardere items in die je oprolt, zoals jouw favoriete jeans en een fijne trui. Als je breekbare bagage mee wilt nemen (die je niet kan meenemen als handbagage) leg deze dan in het midden van de koffer boven op de zwaardere items. Hierdoor is de kans kleiner dat ze beschadigen.
  • De volgende laag bestaat uit lichtere opgerolde item, zoals T-shirts en topjes. Ook hier geldt, lekker strak oprollen.
  • Bovenop leg je de gevouwen items, zo kreuken ze het minst. Hang deze kleding bij aankomst meteen op. Neem je wat blouses mee? Stop dan een riem in de kraagopening van de blouse. Hierdoor blijft de kraag goed in vorm. 
  • Bijkomende lichtgewicht spullen, zoals riemen en sokken kun je in de overgebleven hoeken of gaten van de koffer stoppen. Sieraden: hoe je het ook wendt of keert, ze raken altijd in de knoop. Maar wij hebben dé oplossing. Haal de helft van je halsketting of armband door een rietje en maak vervolgens de sluiting vast. Super simpel en jouw sieraden raken zo niet in de knoop.
  • Last but not least stop je je toilettas er nog bij. Sluit je koffer en je bent klaar om te gaan, bon voyage! Of toch nog wat laatste vakantie-essentials scoren voor je trip?