Menu

How to: Blazer wassen

In een nieuw jasje

How to: blazer wassen
Je kunt natuurlijk met het jasje naar de stomerij gaan, maar wellicht vraag je je af of je je colbert of blazer ook thuis kunt wassen. Het antwoord is ja. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten!

Met de hand
Wil je je blazer of colbert gewoon graag zelf wassen, maar vind je de wasmachine toch iets te risky? Dan kun je de blazer altijd in koud water wassen. Ga voor een milde wasmiddel en je blazer is weer ready to wear. 

Wasmachine
Heb je geen tijd voor de stomerij en durf je het risico aan? Sommige blazers of colberts kan je perfect in de wasmachine wassen. Let er wel goed op dat je wast op een lage temperatuur (30 graden) en een milde wasmiddel gebruikt. Laat de wasmachine vervolgens niet centrifugeren. Zo krijg je namelijk vervorming in het model van je jasje of blazer. 

Tip 1: 
 maak een klein plekje op je colbert nat en wrijf er dan overheen met een wattenstaafje. Als de stof geen kleur afgeeft op het wattenstaafje, dan kun je je colbert in de wasmachine wassen.

Tip 2: speel op safe en was je blazer in een waszakje. Hierdoor is je blazer iets beter beschermd.

''Speel op safe en was je blazer in een waszakje.''


Stomen
Een andere goede optie is stomen. Jij haalt gemakkelijk een superfijne kledingstomer in huis. Let op de temperatuur en go!

Laten drogen
Klaar met wassen? Droog dit item niet in de droger. Onze tip: laat deze drogen op een wasrekje zodat het niet kan vervormen of krimpen. Hang je natte blazer ook niet aan een kledinghanger of kapstok, want dan wordt de vorm overgenomen.

Heb jij nu, net als mij, zin om een nieuwe blazer aan je garderobe toe te voegen? Shop de nieuwste blazers hier.
Shop blazers