Menu

Deze 3 stoffen wil je dragen

Als we de weersvoorspellingen mogen geloven komt het zonnige weer er bijna aan. Genieten geblazen, maar wel in een outfit die je zo koel mogelijk houdt. Betekent dit stof tot nadenken? Nee hoor! Wij adviseren je graag met 3 luchtige stoffen waardoor jij je hoofd deze zomer ook lekker koel houdt!

1. Katoen - Katoen moet je doen!

Een inkoppertje: draag in de zomer vooral katoen. Het overgrote deel van de zomerkleding is niet voor niets gemaakt van katoen. Het is een natuurlijk materiaal dat gemaakt is om de circulatie van lucht op gang te houden. Hierdoor zweet je veel minder snel. Kwalitatief goed katoen zorgt er namelijk voor dat zweet snel geabsorbeerd wordt en je sneller afkoelt.

2. Viscose - Verfrissend in viscose

Een andere goede optie voor tijdens de warme dagen is viscose – een natuurlijk materiaal gemaakt van hout- en bamboepulp. De stof is licht van gewicht en vocht absorberend en daarom ideaal om te dragen bij warm weer. Het is wel wat minder sterk en het kreukt sneller dan bijvoorbeeld katoen.

3. Linnen - Luchtig linnen

Een hele luchtige en echt zomerse stof is linnen. Linnen is net als katoen een natuurlijke stof die van de vlasplant wordt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je snel droogt. Omdat linnen kleding vaak wat wijder is, heeft de stof een goede luchtcirculatie. Linnen heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als katoen, maar is nog sterker. Een nadeel: het kreukt sneller, waardoor het eerder zijn vorm kan verliezen. Als je niet van strijken houdt is dit dus niet jouw stof-match voor de zomer. Tenzij je het goed nat ophangt, dan droogt het een stuk minder gekreukt op.

Dus. Kies tijdens de warme dagen vooral luchtige, natuurlijke en dunne stoffen. Luchtig hoeft ook zeker niet altijd blote benen en blote armen te betekenen. Met een luchtige stof kun je ook prima een lange broek of blouse met lange mouwen aan als je dat liever draagt.