Menu

Bruiloft dresscodes

Wat trek je als gast aan naar een bruiloft? Het is vaak de eerste vraag die in je hoofd spookt wanneer de uitnodiging op de deurmat valt. Wij inspireren je daarom graag met de perfecte outfit zodat je picture perfect op de bruiloft verschijnt!

Dresscode: Black Tie/ Gala

Een bruiloft is een bijzondere gelegenheid, dus bij deze dresscode mag je uitpakken met een speciale outfit. Deze dresscode is niet erg ingewikkeld en de naam zegt het eigenlijk al: de heren dragen een zwarte smoking met een bijpassende stropdas. Ook voor vrouwen is het niet erg ingewikkeld: je mag uitpakken met een prachtige, lange galajurk wanneer de dresscodeBlack Tie is!

Dresscode: Tenue de ville

Denk aan modieus en elegant als de dresscode Tenue de Ville is. Officieel gezien kiezen mannen een donker pak met stropdas en een geklede schoen. Dames kunnen met deze dresscode veel kanten op: een nette broek, een rok met blouse, een schitterende jurk tot de knie of een chique jumpsuit in een mooie pastel kleur. Vergeet je outfit niet af te maken met stijlvolle accessoires!

Dresscode: Cocktail

De dresscode Cocktail is feestelijk en ontzettend populair. Voor mannen adviseren wij een donker pak, een overhemd (eventueel met stropdas) en nette veterschoenen of loafers. Dames mogen bij deze dresscode helemaal uitpakken, zolang het maar feestelijk en stijlvol is. Trek een jurkje uit de kast (of kom gezellig shoppen voor een nieuwe!) en je zit al helemaal goed. Houd je niet zo van jurkjes? No problemo! Een jumpsuit is een leuk alternatief. Maak jouw feestelijke outfit helemaal af met een mooie tas en sieraden.

Dresscode: Casual Chic/ Smart Casual

De dresscode Casual Chic is populair omdat het de perfecte combinatie is tussen toegankelijk en chic. Voor mannen zijn wij fan van een chino. Een chino zit ontzettend comfortabel en is wat sportiever dan een pantalon, maar tegelijkertijd is hij wel chic genoeg voor deze dresscode. Maak je outfit af met een mooi overhemd, een vlotte schoen en je bent ready to go! Voor vrouwen zijn er ontzettend veel opties. Of je nu van rokken, jurken of broeken houdt, met alles is een mooie én feestelijke combinatie te maken.

Dresscode: Summer Chic

Heb jij een uitnodiging gekregen voor een bruiloft met de dresscode Summer Chic, maar weet je nog niet wat je moet dragen? No worries! Voor mannen zijn linnen pakken en pasteltinten helemaal in. Niets is zo zomers als een pastelkleurtje en daarom de perfecte stijl voor een bruiloft met dresscode Summer Chic! Fan van fel? Als er één seizoen is waarin je los kunt gaan met felle kleurtjes, dan is het toch wel de zomer! Dus dames, stand out from the crowd in geel, rood of roze. Deze kleuren passen perfect bij een Summer Chic dresscode en kun je supergoed combineren met leuke accessoires.

Dresscode: Bohemian/ Boho Chic

Mannen kiezen bij deze dresscode Bohemian/ Boho Chic vaak voor een linnen pak in combinatie met een overhemd in bloemenprint. Of voor een lichte pantalon met een linnen overhemd en een nette sneaker of loafer. Vrouwen creëren vaak een bohemian look met een zwierige lange jurk in combinatie met een hak. Natuurlijke tinten zoals groen, beige of terracotta passen perfect bij het thema. Maak de look af met een rotan tasje of een hoed.

Dresscode: Festival Chic

Uitgenodigd voor een bruiloft met de dresscode Festival Chic? Lucky you! Wij zijn namelijk gek op een bruiloft met een festivalthema. Voor heren adviseren wij om uit te pakken met een pastelkleurig pak of met vrolijke kleuren en prints. Dames gaan met deze dresscode voor lichte kleuren en materialen. Vrolijke accessoires zoals statement oorbellen of een opvallend tasje mogen bij deze dresscode niet ontbreken!

Onze allerlaatste tip: zorg ervoor dat je altijd iets uitkiest waar jij je comfortabel in voelt én wat bij de gelegenheid of dresscode past!

Nu je al deze inspiratie hebt opgedaan voor de perfecte outfit voor een bruiloft met dresscode, staat er nog maar één ding te wachten: shoppen! Benieuwd naar onze collectie? Kom gezellig langs in onze winkel. Onze Fashion Guides inspireren je graag. Wil je graag wat extra advies? Ontdek onze Personal Shopping service.