Menu

Verzenden & Retour

Bij ons geldt: niet goed, geld terug.

  • Verzending voor €2,99 en gratis vanaf €150,-
  • Online aankopen hebben een retourtermijn van 30 dagen
  • Gratis retourneren in de winkel
  • De retourkosten bedragen €2,99 via een DHL punt bij jou in de buurt

Route

Webshop aankoop

Verzenden

De verzendkosten zijn gratis bij een bestelling vanaf €150,-. Bij bestellingen onder de €150,- bedragen de verzendkosten €2,99. Binnen 1-3 werkdagen heb je jouw bestelling in huis.

Retourneren

Een bestelling kan gratis in de winkel worden geretourneerd. Wanneer je jouw pakket hebt geretourneerd in onze winkel, ontvang je het geld retour via de pin. Let op! Het kan twee werkdagen duren voordat het bedrag op je rekening staat.


Een bestelling retourneren via DHL bedraagt €2,99. Je hebt 30 dagen de tijd om je pakketje te retourneren. Stuur je jouw retour binnen 30 dagen terug via een DHL punt, dan ontvang je binnen 10 werkdagen een retourbevestiging per e-mail. Vraag wel altijd een verzendbewijs en bewaar deze goed. Vergeet niet het bijgevoegde retourformulier in het pakket mee te sturen. Jansen-Noy is niet aansprakelijk voor beschadigingen en/of zoek raken van pakketten die retour worden gestuurd.


Zorg ervoor dat het artikel niet is beschadigd, in originele staat is en de labels er nog aanzitten.


Ruilen

Helaas is dit online nog niet mogelijk. Daarom vragen wij jou om een nieuwe online order te plaatsen voor het gewenste item. Of breng een bezoekje aan onze winkel in Sevenum!


Winkelaankoop

Retourneren

Heb je iets in onze winkel gekocht en breng je het ook weer terug in de winkel? Je krijgt dan meteen het retourbedrag terug (m.u.v. sale items). Je kunt dus, als je wilt, meteen weer wat nieuws kopen! Mocht het bedrag retour gepind worden, dan duurt het twee dagen voordat je het geld terug hebt.

Let op! De retourtermijn in de winkel bedraagt 8 dagen.

Zorg ervoor dat het artikel niet is beschadigd, in originele staat is en de labels er nog aanzitten.

Veelgestelde vragen

Wat is het retouradres?
Artikelen mogen retour worden verzonden naar het onderstaand adres:
Deckersgoedtweg 6, 5975 RR Sevenum
Ik heb geen retourlabel ontvangen. Wat nu?
Wat vervelend dat er geen retourlabel is meegestuurd. Neem contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag verder.
Hoe kan ik mijn bestelling retourneren vanuit België of Duitsland?
Woon je in België of Duitsland en wil je een online bestelling retourneren? Neem dan contact met ons op, zodat we je een retourlabel kunnen mailen. Met dit retourlabel kan je in België bij B-Post en in Duitsland bij DHL jouw bestelling gemakkelijk en snel retourneren.
De rekening van Klarna is nog niet aangepast. Wat nu?
Het kan tot 2 weken duren voordat je retour verwerkt is en het betaaloverzicht van Klarna wordt aangepast. Zodra je retour verwerkt is, ontvang je van Klarna een bevestiging per e-mail en/of zie je dit terug in de Klarna app. Heb je na 2 weken nog geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact met ons op zodat we kunnen bekijken of de retour goed is aangekomen.